Portret WO1

Maker: Lars Baltink

Mijn poster

Ik heb Harry Wilfred Rendell op mijn portret afgebeeld. Hij was een sergeant in het Britse leger en getrouwd met E.M. Rendell. Ook had hij een huisdier een kat. Hij is gestorven aan zijn verwondingen op 27 oktober 1917 op 27 jarige leeftijd.

Dit heb ik in de portret verwerkt door zijn foto met zijn kat voor de Britse vlag te plaatsen.

Nu ben ik bezig met het schilderen van het portret. Wij leren ook hoe we de kleuren moeten mengen om de juiste kleur te krijgen.

We moesten eerst een persoon vinden die dichtbij Ieper lag begraven. Als je de een had gevonden dan moest je er zeker van zijn dat de naam (die je had gevonden) en het plaatje (die je ook had gevonden) bij elkaar hoorden. Als je alles bij elkaar had gevonden moest je op een bewerkingsprogramma de foto een beetje bewerken.

Ik had op het portret ja gezegd, omdat het mij wel leuk leek om te doen. Ik was een paar keer in de fout gegaan doordat ik de afbeelding te groot had gemaakt. Ik vond het bij Photoshoping lastig om de kleuren die bij elkaar passen te vinden en ook hoe je alles moest opslaan want dat is ook wel een hele opgave. Ik heb weinig nieuwe dingen geleerd bij Photoshoping want ik had het meeste al geleerd bij technologie, maar ik heb dus wel wat geleerd over welke kleuren bij elkaar passen. Zeker heb ik er wel plezier in gehad. We hebben ook geleerd hoe je een goede poster maakt. Een goede poster is als alles voldoet aan de eisen die een poster nodig heeft. Ik heb de keuze gemaakt dat ik een deel van de originele foto heb weggelaten. Ik laat de helft van de foto zien, want anders was er weinig kleur in mijn portret. Je moet kijken of de kleuren wel bij elkaar passen en niet dat er een uitspringt en de andere helemaal niet opvalt. Je moet ook niet te grote lettertype gebruiken of een te kleine of een onduidelijke lettertype. Ik heb geleerd hoe je je site moet bijwerken. Ik snap eigenlijk nog steeds niet zo goed hoe je op moet slaan met PDF. Opslaan voor het web begrijp ik wel beter. Ik ben op het probleem gekomen doordat ik de foto te groot had uitgeprint.

Gelijk was ik enthousiast over het Ieper verhaal, omdat ik de oorlogsgeschiedenis wel interessant vind. Ik vind het wel belangrijk, omdat het een beetje voor de familie van de overleden soldaat is.

Ik vind het belangrijk dat ze worden herdacht, omdat zij hebben gevochten voor onze vrijheid en dat wij nu geen Duits spreken.
LARS_WOENSDAG_6500

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s